Ingrediënten voor een flinke schaal:
1 blik bakes of refried beans (mexican van Casa Fiësta) of chili beans (van Santa Maria)
125 ml sour cream
6 eetlepels mayonaise
1 zakje taco seasoningmix
1 verse groene peper
2 à 3 avocado’s (hangt af van de grootte)
2 eetlepels citroensap
2 à 3 sjalotjes
4 à 6 (vlees) tomaten
2 à 3 teentjes knoflook
geraspte kaas
tortilla chips
Voorbereiding:
- De groene peper fijnsnijden.
- Avocado’s schillen, ontpitten en in blokjes snijden.
- Sjalotjes fijn snijden.
- Vleestomaten plinceren (kruis insnijden en 1 minuut in water koken en ontvellen) ontdoen van vocht en pitjes en in kleine blokjes snijden.
- Knoflook ontvellen en persen in knoflookpers.
Bereiding:
- Verdeel de beans in een platte schaal (met opstaande rand van ± 4 cm).
- Meng de sour cream, mayonaise en seasoningmix door elkaar.
- Verspreid dit als een laagje over de beans.
- Verdeel hier de fijn gesneden groene peper overheen.
- Pureer de avocado’s, knoflook en de sjalotjes.
- Meng de citroensap hier doorheen.
- Maak hier een nieuwe laag mee.
- Verdeel als laatste de stukjes tomaat en kaas hierover.
Serveren met tortilla chips (3 zakken) en lepeltjes om alle lagen mee op de tortilla te scheppen.
Tip: serveren op koelkasttemperatuur.
Bron: Frans Ruiter, die deze (gelukkig) altijd maakt op zijn verjaardag
Geen opmerkingen:
Een reactie posten