donderdag 30 september 2010

Avocade Beandip, de verrassing op een verjaardag

Ingrediënten voor een flinke schaal:
1 blik bakes of refried beans (mexican van Casa Fiësta) of chili beans (van Santa Maria)
125 ml sour cream
6 eetlepels mayonaise
1 zakje taco seasoningmix
1 verse groene peper
2 à 3 avocado’s (hangt af van de grootte)
2 eetlepels citroensap
2 à 3 sjalotjes
4 à 6 (vlees) tomaten
2 à 3 teentjes knoflook
geraspte kaas
tortilla chips

Voorbereiding:

  • De groene peper fijnsnijden.
  • Avocado’s schillen, ontpitten en in blokjes snijden.
  • Sjalotjes fijn snijden.
  • Vleestomaten plinceren (kruis insnijden en 1 minuut in water koken en ontvellen) ontdoen van vocht en pitjes en in kleine blokjes snijden.
  • Knoflook ontvellen en persen in knoflookpers.
Bereiding:

  • Verdeel de beans in een platte schaal (met opstaande rand van ± 4 cm).
  • Meng de sour cream, mayonaise en seasoningmix door elkaar.
  • Verspreid dit als een laagje over de beans.
  • Verdeel hier de fijn gesneden groene peper overheen.
  • Pureer de avocado’s, knoflook en de sjalotjes.
  • Meng de citroensap hier doorheen.
  • Maak hier een nieuwe laag mee.
  • Verdeel als laatste de stukjes tomaat en kaas hierover.
Serveren met tortilla chips (3 zakken) en lepeltjes om alle lagen mee op de tortilla te scheppen.

Tip: serveren op koelkasttemperatuur.  
Bron: Frans Ruiter, die deze (gelukkig) altijd maakt op zijn verjaardag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten