donderdag 30 september 2010

Aardappel chips zacht, een kindvriendelijk recept

Voor 4 personen
600 gram vastkokende aardappelen
1 hand verse lavas fijn gehakt.
1 uien fijngehakt
5 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zout
     
Bereiding zachte chips:

  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Aardappel schoon schrobben met water en borstel.
  • Alle overige grondstoffen (behalve de lavas) in een kom en even laten intrekken.
  • De aardappelen eerst halveren en dan in zeer dunne plakjes snijden.
  • De aardappelschijfjes wassen en droog deppen in een theedoek.
  • Het oliemengsel door de aardappelen mengen en dun over bakplaten uitspreiden.
  • In de oven en na 10 minuten de lavas erover strooien omscheppen.
  • Nogmaals 10 minuten in de oven en controleren of de aardappel gaar tot krokant zijn.
  • Serveren in schalen.
Tip: Vooral kinderen verwen je met dit gerecht.
Bron: kan ik niet meer achterhalen, wie weet het wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten