Voor 4 personen
600 gram vastkokende aardappelen
1 hand verse lavas fijn gehakt.
1 uien fijngehakt
5 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zout
Bereiding zachte chips:
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Aardappel schoon schrobben met water en borstel.
- Alle overige grondstoffen (behalve de lavas) in een kom en even laten intrekken.
- De aardappelen eerst halveren en dan in zeer dunne plakjes snijden.
- De aardappelschijfjes wassen en droog deppen in een theedoek.
- Het oliemengsel door de aardappelen mengen en dun over bakplaten uitspreiden.
- In de oven en na 10 minuten de lavas erover strooien omscheppen.
- Nogmaals 10 minuten in de oven en controleren of de aardappel gaar tot krokant zijn.
- Serveren in schalen.
Tip: Vooral kinderen verwen je met dit gerecht.
Bron: kan ik niet meer achterhalen, wie weet het wel?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten