Voor 4 personen:
400 gram mie of 300 gram mihoen
400 gram groente.
400 gram shoarma reepjes
4 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook geperst
2 theelepels djintan (gemalen komijnzaad)
2 theelepels koenjit of kurkuma
5 eetlepels ketjap asin
4 eieren losgeklopt met koksroom, peper en zout
zout
Voor 2 personen vega:
200 gram mie of 300 gram mihoen
250 gram groente.
175 gram vega reepjes kruiden met shoarma kruiden
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook geperst
1 theelepels djintan (gemalen komijnzaad)
1 theelepels koenjit (kurkuma)
3 eetlepels ketjap asin
2 eieren losgeklopt met koksroom, peper en zout
Bereiding:
- Water laten koken met zout en mie koken volgens voorschrift verpakking.
- Als mie in de kokende water is, wok zeer heet laten worden.
- Losgeklopt ei tot een omelet bakken en in reepjes snijden.
- Shoarmareepjes in 2 eetlepels olijfolie gaar bakken (tot deze vocht los laat) en in warm bord of pan scheppen.
- Wok weer verhitten en knoflook heel even bakken in 2 eetlepels olijfolie en vervolgens de groente roerbakken.
- Kruiden, ketjap, ei en shoarmareepjes toevoegen en doorroeren (vuur staat al uit)
- Afgegoten mie toevoegen en eet smakelijk.
Tip: serveren met saté en kroepoek.
Bron: zelf ontwikkeld
Geen opmerkingen:
Een reactie posten