donderdag 30 september 2010

Bami Luitel, volgens Chinese uitspraak

Voor 4 personen:
400 gram mie of 300 gram mihoen
400 gram groente.
400 gram shoarma reepjes

4 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook geperst
2 theelepels djintan (gemalen komijnzaad)
2 theelepels koenjit of kurkuma
5 eetlepels ketjap asin
4 eieren losgeklopt met koksroom, peper en zout
zout
 
Voor 2 personen vega:
200 gram mie of 300 gram mihoen
250 gram groente.
175 gram vega reepjes kruiden met shoarma kruiden

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook geperst
1 theelepels djintan (gemalen komijnzaad)
1 theelepels koenjit (kurkuma)
3 eetlepels ketjap asin
2 eieren losgeklopt met koksroom, peper en zout
    
Bereiding:
  • Water laten koken met zout en mie koken volgens voorschrift verpakking.
  • Als mie in de kokende water is, wok zeer heet laten worden.
  • Losgeklopt ei tot een omelet bakken en in reepjes snijden.
  • Shoarmareepjes in 2 eetlepels olijfolie gaar bakken (tot deze vocht los laat) en in warm bord of pan scheppen.
  • Wok weer verhitten en knoflook heel even bakken in 2 eetlepels olijfolie en vervolgens de groente roerbakken.
  • Kruiden, ketjap, ei en shoarmareepjes toevoegen en doorroeren (vuur staat al uit)
  • Afgegoten mie toevoegen en eet smakelijk.
Tip: serveren met saté en kroepoek.
Bron: zelf ontwikkeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten