Voor 8 personen (als je van veel calorieën houdt…)
1 pak biscuitjes
250 gram roomboter
1 ei
200 gram witte basterdsuiker
50 gram cacao
poedersuiker
Bereiding:
- Breek de biscuitjes in stukjes.
- Klop de ei en suiker schuimig met een mixer.
- Meng de cacao erdoor.
- Als je dat lekker vind, breng je hem eventueel op smaak met likeur.
- Let op: De koekjes moeten knapperig blijven, dus voeg de likeur toe aan het cacaomengsel en niet aan de koekjes.
- Boter langzaam laten smelten op een zacht vuurtje zodat het niet bruin wordt.
- Boter door het cacaomengsel scheppen en goed mengen.
- Schep nu ook de biscuitkruimels erdoor en weer goed mengen.
- Eventueel gehakte noten toevoegen.
- Cakeblik met krimpfolie bedekken.
- Overbrengen in een cakeblik of andere vorm.
- Goed aandrukken met de achterkant van een lepel.
- Daarna in de koelkast plaatsen.
- Tenminste 6 uur af laten koelen.
- De cake voor het opdienen uit de vorm halen.
- Krimpfolie verwijderen.
- In kleine stukjes snijden.
- Eventueel bestrooien met poedersuiker.
- Eet smakelijk!!!
Tip: Als variatie een scheutje rum of likeur toevoegen of gehakte noten, bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten