donderdag 30 september 2010

Arretjescake uit grootmoeders tijd

Voor 8 personen (als je van veel calorieën houdt…)
1 pak biscuitjes
250 gram roomboter
1 ei
200 gram witte basterdsuiker
50 gram cacao
poedersuiker    

Bereiding:

  • Breek de biscuitjes in stukjes.
  • Klop de ei en suiker schuimig met een mixer.
  • Meng de cacao erdoor.
  • Als je dat lekker vind, breng je hem eventueel op smaak met likeur.
  • Let op: De koekjes moeten knapperig blijven, dus voeg de likeur toe aan het cacaomengsel en niet aan de koekjes.
  • Boter langzaam laten smelten op een zacht vuurtje zodat het niet bruin wordt.
  • Boter door het cacaomengsel scheppen en goed mengen.
  • Schep nu ook de biscuitkruimels erdoor en weer goed mengen.
  • Eventueel gehakte noten toevoegen.
  • Cakeblik met krimpfolie bedekken.
  • Overbrengen in een cakeblik of andere vorm.
  • Goed aandrukken met de achterkant van een lepel.
  • Daarna in de koelkast plaatsen.
  • Tenminste 6 uur af laten koelen.
  • De cake voor het opdienen uit de vorm halen.
  • Krimpfolie verwijderen.
  • In kleine stukjes snijden.
  • Eventueel bestrooien met poedersuiker.
  • Eet smakelijk!!!
Tip: Als variatie een scheutje rum of likeur toevoegen of gehakte noten, bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten.
Bron: van moeder en haar moeder en mogelijk van haar vader etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten