Beslag:
4 eieren
2 kopjes bloem
4 kopjes zelfrijzend bakmeel
½ theelepel zout
melk op kamertemperatuur
Bereiding broeder:
- Royale pan half gevuld met water aan de kook brengen.
- Broederzak (linnen) tenminste 1 uur laten weken in koud water.
- Bloem, zelfrijzend bakmeel en zout in een kom en in een kuil de eieren toevoegen.
- Langzaam de lauw-warme melk toevoegen en met garden voorzichtig steeds meer bloem in de kuil opnemen.
- Net zoveel melk toevoegen totdat een redelijk stevig beslag ontstaat (dikker dan pannenkoeken beslag).
- De broederzak voor maximaal 2/3 vullen en goed met een touwtje dicht binden.
- 2 uur laten koken.
Tip: stroop verwarmen met roomboter of boter met suiker maken het geheel af. Blijft er over? De volgende dag opbakken in wat roomboter is zeer smakelijk.
Bron: van oma op moeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten