donderdag 30 september 2010

Brownies, de caloriebom na arretjescake!

Ingrediënten voor 20 stukjes van 60 gram:
425 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
225 gram boter
130 gram pure chocolade
150 gram bloem
1/2 tl. zout
150 gram gehakte noten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180°C, zonder ventilatie.
  • Mix de suiker, vanillesuiker en eieren tot ze het beslag lichtgeel en luchtig is.
  • Voeg de gesmolten chocolate en gesmolten boter toe aan het eiermengsel.
  • Weer mixen.
  • Voeg de gezeefde bloem en het zout toe en nog een keer mixen.
  • Dan voorzichtig de gehakte noten toevoegen.
  • Doe het beslag in een met boter bestreken bakblik, ongeveer twee centimeter hoog.
  • Ongeveer 30 tot 35 minuten bakken totdat een sateprikker 'droog' uit het midden van de brownie komt.
Tip: vers eten vanwege de knapperige korst en zachte binnenkant
Bron: Vicky bedankt! Bezoek haar website eens: Miss Bakery

Geen opmerkingen:

Een reactie posten