donderdag 30 september 2010

Crèma Catalana, een apart dessert

Ingrediënten 4 personen:
½ liter melk
stukje kaneel
¼ citroen
2 eieren
2 eidooiers
100 gram suiker
25 gram zetmeel
poedersuiker

Bereiding:

  • De melk, kaneel en stukje citroen een kwartier tegen de kook aan laten staan.
  • In een kom de eieren, eidooiers, suiker en zetmeel luchtig kloppen.
  • Gezeefde melk  erbij en heel langzaam verhitten totdat er binding ontstaan.
  • Let op: mag niet koken, dan mag je overnieuw beginnen.
  • In koelkast af laten koelen in vier aardewerken schaaltjes.
  • Poedersuiker erover strooien en met een ronde platte gloeiend heet ijzer de suiker branden.
  • Tussen elk schaaltje door het ijzer schoonmaken en opnieuw verhitten.
Tip: leuk recept uit de Catalaanse streek.         
Bron: camping eigenaresse van Ma Praire in de Catalaanse streek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten