Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram water
150 gram boter
½ tl. zout
215 gram bloem
230 gram ei (of 15 eieren)
30 gram suiker
¼ tl. kaneel
olijfolie of zonnebloemolie
Bereiding:
- Verwarm de olie tot 175° Celsius
- Verwarm het water, de boter en het zout totdat de boter is gesmolten en het water kookt.
- Voeg de bloem in een keer toen en blijf roeren totdat het een bal wordt.
- Kook het deeg gaar in ongeveer twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Neem de pan van het vuur.
- Voeg de losgeklopte eieren beetje bij beetje toe, en wacht met het toevoegen totdat het vorige ei goed gemixt is met het deeg.
- Neem een spuitzak (katoenen, plastic knijp je kapot) met een gekarteld spuitje (ø 12 mm) en spuit een stukje deeg van ongeveer 10 cm in de hete olie.
- Bak de churros ongeveer 7 minuten, waarbij je ze een keer omdraait.
- Laat de churros uitlekken op keukenpapier en rol ze door het suiker/kaneel mengsel.
Warm eten.
Churros is een Spaanse delicatesse, die je in kleine kraampjes kunt kopen op zowat elke hoek van de straat in Spanje en zich inmiddels over de wereld heeft verspreid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten