donderdag 28 oktober 2010

Romige pasta met paddenstoelen

Ingrediënten voor 2 personen
140 gram penne (pasta)
2 portobello champignons
4-5 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
versgemalen peper
1 afgestreken theelepel sereh (citroengras)
8 plakjes ontbijtspek
125 ml kookroom of slagroom
¾ zak rucolasla (60 g)
50 gram pittige kaas (bijv. grana pandano), in flinters
     
Bereiding pasta:
  • Penne beetgaar koken.
  • Paddenstoelen schoonvegen en in plakken snijden.
  • In koekenpan 4 el olie verhitten.
  • Plakjes knoflook 1 min. zachtjes fruiten.
  • Paddenstoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 min. al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met sereh, zout en peper en op bord scheppen.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen. Pasta terugdoen in pan.
  • Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen.
  • Paddenstoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen. Al omscheppend nog even
  • doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Rucola verdelen over twee grote warme kommen, de pasta erover doen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.
Bron: februari 2008 dit gerecht gegeten bij Mariëlle. Hoe krijgt ze deze lekkere recepten toch weer bij elkaar. Naast Mariëlle ook dank aan AH recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten