Ingrediënten voor 2 personen
140 gram penne (pasta)
2 portobello champignons
4-5 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
versgemalen peper
1 afgestreken theelepel sereh (citroengras)
8 plakjes ontbijtspek
125 ml kookroom of slagroom
¾ zak rucolasla (60 g)
50 gram pittige kaas (bijv. grana pandano), in flinters
Bereiding pasta:
- Penne beetgaar koken.
- Paddenstoelen schoonvegen en in plakken snijden.
- In koekenpan 4 el olie verhitten.
- Plakjes knoflook 1 min. zachtjes fruiten.
- Paddenstoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 min. al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
- Op smaak brengen met sereh, zout en peper en op bord scheppen.
- In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
- Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen. Pasta terugdoen in pan.
- Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen.
- Paddenstoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen. Al omscheppend nog even
- doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
- Rucola verdelen over twee grote warme kommen, de pasta erover doen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.
Bron: februari 2008 dit gerecht gegeten bij Mariëlle. Hoe krijgt ze deze lekkere recepten toch weer bij elkaar. Naast Mariëlle ook dank aan AH recepten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten