Ingrediënten voor 2 personen:
1 bol knoflook
15 blaadjes verse salie in dunne reepjes gesneden
2 eetlepel olijfolie
150 gr rauwe ham, bijv. parmaham of serranoham
150 gr spaghetti
15 zwarte olijven gehalveerd
8 cherrytomaatjes
0,75 dl witte wijn
40 gr rucola
75 gr grof gemalen Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Pel de knoflook en ze de knoflooktenen in een ovenschaaltje 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Ovenplaat bekleden met bakpapier, rauwe ham erop leggen.
- Ham beleggen met salie en besprenkelen met olijfolie.
- 10 min. voordat het gerecht klaar is in de oven zetten.
- Spaghetti koken met iets zou.
- Pers de gepofte knoflook en bak deze samen met de olijven en cherrytomaatjes in olijfolie.
- Voeg de gekookte spaghetti en de wijn toe en breng op smaak met peper.
- Haal de hamplakjes uit de oven, even laten afkoelen en versnipperen en meng deze door de rucola.
- Voeg een beetje vocht van het spaghettimengsel toe.
- Doe het rucola-hammengsel op een bord en leg de spaghetti er boven op.
- Maak het gerecht af met grof gemalen Parmezaanse kaas.
Tip: geen, dit recept is gewoon een toppertje!
Bron: alweer een fantastisch recept van Mariëlle!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten