donderdag 28 oktober 2010

Pasta, spaghetti met ham, rucola en gepofte knoflook, onze topper!!

Ingrediënten voor 2 personen:
1 bol knoflook
15 blaadjes verse salie in dunne reepjes gesneden
2 eetlepel olijfolie
150 gr rauwe ham, bijv. parmaham of serranoham
150 gr spaghetti
15 zwarte olijven gehalveerd
8 cherrytomaatjes
0,75 dl witte wijn
40 gr rucola
75 gr grof gemalen Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Pel de knoflook en ze de knoflooktenen in een ovenschaaltje 20 min. in de voorverwarmde oven.
  • Ovenplaat bekleden met bakpapier, rauwe ham erop leggen.
  • Ham beleggen met salie en besprenkelen met olijfolie.
  • 10 min. voordat het gerecht klaar is in de oven zetten.
  • Spaghetti koken met iets zou.
  • Pers de gepofte knoflook en bak deze samen met de olijven en cherrytomaatjes in olijfolie.
  • Voeg de gekookte spaghetti en de wijn toe en breng op smaak met peper.
  • Haal de hamplakjes uit de oven, even laten afkoelen en versnipperen en meng deze door de rucola.
  • Voeg een beetje vocht van het spaghettimengsel toe.
  • Doe het rucola-hammengsel op een bord en leg de spaghetti er boven op.
  • Maak het gerecht af met grof gemalen Parmezaanse kaas.
Tip: geen, dit recept is gewoon een toppertje!    
Bron: alweer een fantastisch recept van Mariëlle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten