donderdag 28 oktober 2010

Taartbodem

Kapsel (voor 1 taart ø 28 cm):
6 eieren
225 gram suiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 volle theelepel citroenrasp
1 zakje vanillesuiker

Kapsel (voor 1 taart ø 26 cm):
5 eieren
190 gram suiker
190 gram zelfrijzend bakmeel
1 volle theelepel citroenrasp
1 zakje vanillesuiker

Bereiding kapsel:

  • Oven voorverwarmen op 170°C met ventilatie en onderplaat.
  • Eieren, suiker, citroenrasp en vanillesuiker met een garde goed roeren in kunststof bekken en in magnetron opwarmen tot 37°C.
  • Hierna de suiker-ei massa goed luchtig kloppen, totdat er 1 minuut geen luchtopname plaatsvindt.
  • De bloem zeven en voorzichtig door de suiker-ei massa spatelen.
  • Bakken in 28 minuten voor ø 28 cm. en 25 minuten voor ø 26 cm.
  • Taartbodem is gaar als in het midden, na indrukken met vinger, de taart ‘terugveert’.
Tip: na invriezen beter te verwerken en malser.
Bron: bakkersvakboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten