Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram aardappelschijfjes
30 gram boter
1 ui
50 gram witte wijn
50 gram kookroom
75 gram crème fraîche light
75 gram crème fraîche light
120 gram Gruyère kaas
300 cc groente bouillon
250 gram magere spekreepjes
350 gram Reblochon (kaas)
Bereiding:
- Snijd de kleine aardappeltjes in schijfjes en kook deze beetgaar in de bouillon en de witte wijn.
- Snijd de ui in stukjes en bak de uien en de spek in een pan met boter.
- Meng de geraspte Gruyère kaas met de crème fraîche, de gebakken ui, spekjes koksroom en 50 gram bouillon.
- Leg de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal.
- Spreid hierover heen de crème fraîche massa uit.
- Snijd de Reblochon 2x horizontaal door tot 3 plakken en leg nu de plakken Reblochon over de ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Bak hem nu 30 minuten af op kleur in de oven op 210°C.
- Et voilà
Bron: wie het weet..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten