donderdag 28 oktober 2010

Tartiflette uit de Savoie

Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram aardappelschijfjes
30 gram boter
1 ui
50 gram witte wijn
50 gram kookroom
75 gram crème fraîche light
120 gram Gruyère kaas
300 cc groente bouillon
250 gram magere spekreepjes
350 gram Reblochon (kaas)

Bereiding:

  • Snijd de kleine aardappeltjes in schijfjes en kook deze beetgaar in de bouillon en de witte wijn.
  • Snijd de ui in stukjes en bak de uien en de spek in een pan met boter. 
  • Meng de geraspte Gruyère kaas met de crème fraîche, de gebakken ui, spekjes koksroom en 50 gram bouillon.
  • Leg de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Spreid hierover heen de crème fraîche massa uit.
  • Snijd de Reblochon 2x horizontaal door tot 3 plakken en leg nu de plakken Reblochon over de ovenschaal met de snijkant naar boven.
  • Bak hem nu 30 minuten af op kleur in de oven op 210°C.
  • Et voilà
Tip: Lekker met salade met olijven en tomaat. Dat is lekker fris en geeft balans.
Bron: wie het weet..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten