donderdag 28 oktober 2010

Italiaans gemarineerde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
2 bakjes cherry tomaatjes 
2 eetlepels balsamicoazijn
1 teentje knoflook
2 theelepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

Bereiding koude variant:

  • Tomaten wassen en in dunne parten snijden. 
  • In steelpan azijn verwarmen en knoflook erboven uitpersen. 
  • Van vuur af en kruiden door azijn roeren. 
  • Olie erdoor kloppen en warme dressing over tomaten schenken. 
  • Smaken bij kamertemperatuur ca. 1 uur laten intrekken. 
  • Vlak voor serveren basilicum fijnknippen en door tomaten scheppen. 
Bereiding warme variant:
  • Tomaten wassen.
  • Olie in de koekenpan verhitten met de knoflook en kruiden.
  • Paar minuten de tomaten mee bakken.
  • Balsamicoazijn erbij en even in laten dampen.

Tip: Lekker bij geroosterd vlees of gebakken vis.          
Februari 2008 dit gerecht gegeten bij Mariëlle. Hoe krijgt ze deze lekkere recepten toch weer bij elkaar. Naast Mariëlle ook dank aan AH recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten