maandag 1 november 2010

Zondagmiddag met wijn en… kruidenboter, zoals je alleen thuis krijgt

Ui-knoflook mengsel:
2 uien ragfijn gesneden
4 teentjes knoflook uitgeperst
25 gram roomboter
1 glas droge witte wijn
Overig kruidenboter:
250 gram roomboter (20°C)
250 gram bleu band smeermargarine (20°C)
scheutje room
aromat
1 handje fijn gehakte groene kruiden (tijm, rozemarijn, marjolijn, peterselie, bieslook).
peper
Bereiding ui-knoflook mengsel:

  • Boter in pan en verhitten zonder bruin kleuren.
  • Ui en knoflook toevoegen en glazig laten worden.
  • Blussen met witte wijn en tot 1/3 in laten dampen.
  • Af laten koelen.
Bereiding kruidenboter:

  • Boter en margarine luchtig kloppen.
  • Alle overige grondstoffen en ui-knoflook mengsel toevoegen en glad draaien.
  • Tip: voorzichtig met zout, omdat de smaak van zout laat vrij komt!

Honing-notenbrood (het lekkerste brood volgens de kenners)
Rij 'even' naar Bakkerij van Benthum, Chrysantstraat 2 in Lobith en laat je verwennen met twee heerlijke voorgebakken honing-notenbrood (ontworpen voor het EK broodbakken):

  • Oven voor verwarmen op 220°C.
  • In 10 minuten een stevige bruine korst bakken.
Krokante kippenblokjes
300 gr kippenblokjes:

  • Olijfolie in pan verhitten.
  • De kippenblokjes lekker bruin/krokant bakken
  • Als de kippenblokjes kleur beginnen te krijgen twee uitgeperste teentjes knoflook erbij.
  •  Na het bakken beetje zout erover strooien
Bij de wijn kun je deze gerechten serveren in combinatie met:

  • Castello, de 'allemansvriend' onder de blauwader kazen
  • Roomboter op kamertemperatuur
  • Verse pesto, volgens recept van Jamie Oliver
  • Kleine plakjes serranoham
Eet smakelijk!

Tip: Kruidenboter op kamer temperatuur serveren. Wat over is kan ingevroren worden in kleine bakjes en naar behoefte uithalen.
Bron: John en anderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten