Ui-knoflook mengsel:
2 uien ragfijn gesneden
4 teentjes knoflook uitgeperst
25 gram roomboter
1 glas droge witte wijn
Overig kruidenboter:
250 gram roomboter (20°C)
250 gram bleu band smeermargarine (20°C)
scheutje room
aromat
1 handje fijn gehakte groene kruiden (tijm, rozemarijn, marjolijn, peterselie, bieslook).
peper
Bereiding ui-knoflook mengsel:
- Boter in pan en verhitten zonder bruin kleuren.
- Ui en knoflook toevoegen en glazig laten worden.
- Blussen met witte wijn en tot 1/3 in laten dampen.
- Af laten koelen.
Bereiding kruidenboter:
- Boter en margarine luchtig kloppen.
- Alle overige grondstoffen en ui-knoflook mengsel toevoegen en glad draaien.
- Tip: voorzichtig met zout, omdat de smaak van zout laat vrij komt!
Honing-notenbrood (het lekkerste brood volgens de kenners)
Rij 'even' naar Bakkerij van Benthum, Chrysantstraat 2 in Lobith en laat je verwennen met twee heerlijke voorgebakken honing-notenbrood (ontworpen voor het EK broodbakken):
Rij 'even' naar Bakkerij van Benthum, Chrysantstraat 2 in Lobith en laat je verwennen met twee heerlijke voorgebakken honing-notenbrood (ontworpen voor het EK broodbakken):
- Oven voor verwarmen op 220°C.
- In 10 minuten een stevige bruine korst bakken.
Krokante kippenblokjes
300 gr kippenblokjes:
- Olijfolie in pan verhitten.
- De kippenblokjes lekker bruin/krokant bakken
- Als de kippenblokjes kleur beginnen te krijgen twee uitgeperste teentjes knoflook erbij.
- Na het bakken beetje zout erover strooien
Bij de wijn kun je deze gerechten serveren in combinatie met:
- Castello, de 'allemansvriend' onder de blauwader kazen
- Roomboter op kamertemperatuur
- Verse pesto, volgens recept van Jamie Oliver
- Kleine plakjes serranoham
Eet smakelijk!
Tip: Kruidenboter op kamer temperatuur serveren. Wat over is kan ingevroren worden in kleine bakjes en naar behoefte uithalen.
Bron: John en anderen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten