maandag 1 november 2010

Zeewolf met Parmaham

Voor 4 personen:
4 stukken zeewolf filets
8 plakken Parmaham
2 eetlepels olijfolie
1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
100 ml visfond
peper en zout   
Knolselderij gerecht:
1 kleine knolselderij
25 gram boter
1 citroen geperst
1 eetlepel appelstroop of honing
½ eetlepel tijmblaadjes, gehakt
100 ml water

Bereiding knolselderij:

  • Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van ½ centimeter dik en snijd de rest in blokjes.
  • Stoof de plakken met 1 eetlepel boter, 1 eetlepel citroensap, 100 ml water en zout in 6-8 minuten gaar.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Stoof de blokjes knolselderij in een andere pan met de rest van de boter, 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water gedurende 4-6 minuten.
  • Schep de appelstroop of honing en tijm erdoor en verwarm de selderijblokjes nog 3-4 minuten tot ze een glanzend laagje hebben.
Bereiding zeewolf:

  • Halveer de zeewolf filets en wrijf ze in met citroensap en (versgemalen) zwarte peper.
  • Wikkel elk stuk stevig in de Parmaham.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 minuten net gaar en mooi bruin.
  • Haal de vis uit de pan.
  • Roer het vanillemerg met 1 eetlepel citroensap en de visfond door het bakvet en laat het geheel even inkoken tot een volle jus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Afronding:

  • Rooster de gare knolselderijplakken in een hete grillpan snel bruin.
  • Leg de plakken op 4 warme borden.
  • Schep er een bergje knolselderijblokjes op.
  • Leg de gebakken vis erop en druppel de saus erover.
Tip: de vanille zorgt voor een wel hele aparte smaak. Eventueel te vervangen door fijngehakte lavas.
Bron: AH allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten