maandag 24 september 2012

Appeltaartmoes en appelmoes

Appelmoes
2 kg appelpartjes van een bak of moesappel (gewassen, ongeschild)
250 ml water
250 gram suiker

Appeltaartmoes, kruimeldeeg:
180 gram bloem
120 gram roomboter gezouten (koud)
120 gram basterdsuiker
2 gram zout bij ongezouten roomboter

Voorbereiding:

  • Oven voorverwarmen op 180°C met ventilatie en onderplaat.
Bereiding kruimeldeeg (1):

  • Boter en suiker voor kruimels mengen, bloem en kort kneden totdat er kruimels ontstaan.
  • Kruimels over de bakplaat verdelen.
  • Bakken in 15 tot 20 minuten, totdat de kruimels goudbruin zijn.
  • Na afkoelen met een rolstok de plak kruimels tot losse kruimels rollen.
Bereiding appelmoes (2):

  • Appelpartjes koken met het water en suiker totdat de appel zacht wordt.
  • Met een staafmixer de massa glad maken en eventueel nog wat water toevoegen voor de juiste dikte.

Bereiding appeltaartmoes (3):

  • Voeg nog 400 gram water toe en laat de massa nogmaals koken
  • Meng de kruimels met een afgestreken eetlepel kaneel en roer de kruimels door de appelmoes tot een echte bijzondere appeltaartmoes.
Direct in (gereinigde en gesteriliseerde) potjes gieten. Deksel erop en af laten koelen.

Tip: 
Het steriliseren van gereinigde potten en deksels: 10 minuten in een oven van 130 graden.
Zoete appels? Dan wat citroensap toevoegen voor een frisse appelmoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten