Ingrediënten voor 3 personen
600 gram kruimige aardappel
(ongeschild gewicht)300 gram voorgesneden boerenkool
250 gram magere spekblokjes
± 3 volle eetlepels mayonaise
½ theelepel peper
½ theelepel nootmuskaat
zout
1 magere runder rookworst 250 gram
Bereiding
- Aardappels schillen, in parten snijden en met water en zout gaar koken. De laatste 10 minuten van de kooktijd de worst in het plastic mee verhitten.
- Boerenkool tegelijkertijd apart met water en zout koken.
- Spekblokjes uitbakken en de laatste 10 minuten van de kooktijd toevoegen aan de boerenkool.
- Als de aardappels gaar zijn, afgieten, de witte peper en nootmuskaat toevoegen.
- Fijn stampen en deel voor deel de mayonaise toevoegen en tussendoor fijn stampen, totdat er een zalvige aardappelpuree ontstaat.
- De boerenkool met spekblokjes afgieten, toevoegen aan de aardappelpuree en doorroeren.
- Worst apart serveren en eet smakelijk.
Tips
1 Door de spekblokjes de laatste 10 minuten mee te koken met de boerenkool, trekt de speksmaak lekker in de boerenkool.
2 Probleem met een stampot is vaak het ontbreken van de jus, dit wordt bij dit recept opgelost door een zalvige aardappelpuree te maken, waardoor jus overbodig is. Mocht je toch jus beschikbaar hebben of je vindt dit lekkerder, dan minder mayonaise toevoegen.
Bron van dit recept: een beetje van mijn moeder en een beetje van mijzelf
Geen opmerkingen:
Een reactie posten