1 liter volle melk
80 gram havermout
Bereiding
· In een pan melk samen met de havermout aan de kook brengen
· Laat het geheel 10 minuten op staan of
· Havermout eventueel nog 3 uur in dekenkist laten nagaren.
Tip: havermoutpap maak je juist lekker op smaak door er wat natuurlijke smaakmakers aan toe te voegen als appel, rozijnen en kaneel.
Ingrediënten Rijstepap:
1 liter volle melk200 g dessertrijst
1 vanillestokje
Mespuntje zout
Bereiding
· Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen.
· In een pan melk met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen.
· Rijst en mespunt zout toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen.
· Vuur zeer laag zetten en eventueel vlamverdeler gebruiken, want rijstepap brandt snel aan.
· Met deksel op pan, rijst in ca. 12 min. gaarkoken. Met houten spatel regelmatig omroeren.
· Pan van vuur nemen en vanillestokje verwijderen.
· Rijst eventueel nog 3 uur in dekenkist laten nagaren.
Tip: om het romige karakter van dit nagerecht te benadrukken
kun je 2 eetlepels ongezouten roomboter door de warme rijstepap roeren. Of klop
125 ml slagroom stijf met 1-2 eetlepels suiker en spatel dat door de afgekoelde
rijstepap.
Bron: AH.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten