donderdag 27 september 2012

Oud Hollandsche pappen

Ingrediënten Havermoutpap
1 liter volle melk
80 gram havermout

Bereiding
·       In een pan melk samen met de havermout aan de kook brengen
·       Laat het geheel 10 minuten op staan of
·       Havermout eventueel nog 3 uur in dekenkist laten nagaren.

Tip: havermoutpap maak je juist lekker op smaak door er wat natuurlijke smaakmakers aan toe te voegen als appel, rozijnen en kaneel.


Ingrediënten Rijstepap:
1 liter volle melk
200 g dessertrijst
1 vanillestokje
Mespuntje zout

Bereiding
·         Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen.
·         In een pan melk met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen.
·         Rijst en mespunt zout toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen.
·         Vuur zeer laag zetten en eventueel vlamverdeler gebruiken, want rijstepap brandt snel aan.
·         Met deksel op pan, rijst in ca. 12 min. gaarkoken. Met houten spatel regelmatig omroeren.
·         Pan van vuur nemen en vanillestokje verwijderen.
·         Rijst eventueel nog 3 uur in dekenkist laten nagaren.


Tip: om het romige karakter van dit nagerecht te benadrukken kun je 2 eetlepels ongezouten roomboter door de warme rijstepap roeren. Of klop 125 ml slagroom stijf met 1-2 eetlepels suiker en spatel dat door de afgekoelde rijstepap.
Bron: AH.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten