maandag 24 september 2012

Hutspot

Ingrediënten voor 3 personen
500 gram kruimige aardappel (ongeschild gewicht)
500 gram voorgesneden hutspot groenten (peen en ui scheiden van elkaar)
1 eetlepel vloeibare bakboter
Flinke scheut kookroom
± 3 volle eetlepels mayonaise
½ theelepel peper
1 eetlepel grove mosterd
zout
1 magere runderrookworst 250 gram

Bereiding
  • Aardappels schillen, in parten snijden en met water en zout gaar koken.
  • Haal de peen uit de groentemix en met water en zout gaar koken. 
  • De laatste 10 minuten van de kooktijd de worst in het plastic mee verhitten.
  • De ui die overblijft, goudbruin bakken in de bakboter. 
  • Als de aardappels en de peen gaar zijn, afgieten, bij elkaar doen en de witte peper, mosterd en kookroom toevoegen.
  • Fijn stampen en deel voor deel de mayonaise toevoegen en tussendoor fijn stampen, totdat er een zalvige aardappelpuree ontstaat.
  • De ui toevoegen aan de aardappelpuree en doorroeren.
  • Worst apart serveren en eet smakelijk





Tip: Door de ui te bakken krijg je meer ‘bite’ in de hutspot.
Tip: Probleem met een stamppot is vaak het ontbreken van de jus, dit wordt bij dit recept opgelost door een zalvige aardappelpuree te maken, waardoor jus overbodig is. Mocht je toch jus beschikbaar hebben of je vindt dit lekkerder, dan minder mayonaise toevoegen. Bron van dit recept: een beetje van mijn moeder en een beetje van mijzelf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten