500 gram kruimige aardappel (ongeschild gewicht)
500 gram voorgesneden hutspot groenten (peen en ui scheiden van elkaar)
1 eetlepel vloeibare bakboter
Flinke scheut kookroom
± 3 volle eetlepels mayonaise
½ theelepel peper
1 eetlepel grove mosterd
zout
1 magere runderrookworst 250 gram
Bereiding
- Aardappels schillen, in parten snijden en met water en zout gaar koken.
- Haal de peen uit de groentemix en met water en zout gaar koken.
- De laatste 10 minuten van de kooktijd de worst in het plastic mee verhitten.
- De ui die overblijft, goudbruin bakken in de bakboter.
- Als de aardappels en de peen gaar zijn, afgieten, bij elkaar doen en de witte peper, mosterd en kookroom toevoegen.
- Fijn stampen en deel voor deel de mayonaise toevoegen en tussendoor fijn stampen, totdat er een zalvige aardappelpuree ontstaat.
- De ui toevoegen aan de aardappelpuree en doorroeren.
- Worst apart serveren en eet smakelijk
Tip:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten