450 gram magere runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm
250 gram magere spekreepjes
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels tarwebloem
25 g boter
2 uien, in halve ringen
3 stengels bleekselderij, in stukjes
200 g winterpeen, in plakjes
250 gram champignons gehalveerd
1/2 potje zilveruitjes (a 340 g)
1 runderbouillontablet
300 ml rode wijn
400 ml water
4 aardappelen vastkokend, geschild
Bereiding
- Bestrooi het vlees met peper en zout en schep er de eetlepel mosterd door.
- De bloem over het vlees strooien en doorroeren.
- Bak het spek in een braadpan 5 min.
- Voeg de boter toe en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.
- Bak de ui 5 min. mee.
- Voeg de uitjes met 100 ml vocht uit het potje, het water en het bouillontablet toe. Verhit tot onder het kookpunt.
- Laat eerst 3 uur stoven op laag vuur.
- Voeg de bleekselderij, peen, aardappel en champignons toe.
- Nog 1 uur laten stoven op laag vuur.
Tip: Snijd de groenten niet in te kleine stukjes, anders zijn de groenten niet meer te herkennen na het stoven
Bron: beetje van AH en een beetje van mij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten