donderdag 27 september 2012

Chili con carne (en bruine bonensoep)


Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels olijfolie
2 middelgrote uien, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 rode paprika's in blokjes
1 afgestreken theelepel chilipoeder
1 afgestreken theelepel gemalen komijn
1 blik bruine bonen (± 500 gram inclusief vocht)
1 blik rode kidneybonen (± 400 gram inclusief vocht
1 blikken tomatenstukjes (a ± 400 gram inclusief vocht)
500 gram rundergehakt
Eventueel nog enkele druppels tabasco


Bereiding
  • In een grote pan de wortels, bleekselderij, paprika, bruine bonen, kidneybonen, tomatenpuree en de kruiden verhitten. 
  • Ui met knoflook goudgeel bakken in de olijfolie en aan de grote pan toevoegen.
  • Gehakt rul bakken en ook aan de grote pan toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout
  • Ruim een uur laten pruttelen op  laag vuur.
  • Eventueel nog wat verdunnen met water en op smaak brengen met zout en tabasco.

Tip: apart serveren met crème fraiche en grof gesneden knapperig brood.
Over? Volgende dag de staafmixer erdoor, eventueel water toevoegen en een garnituur van kleine aardappel- winterpeenblokjes en plakjes rookworst en je hebt een heerlijke bruine bonensoep.

Bron: beetje van mijn moeder en een beetje van Jamie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten