120 gram kristalsuiker
120 gram roomboter
3 gram zout
100 gram bloem
100 gram havermout
Voorbereiding:
·
Oven voorverwarmen op 170°CBereiding:
- Suiker, roomboter en zout door elkaar kneden.
- Bloem en havermout toevoegen en kort door elkaar kneden.
- Eventueel het deeg 1 uur in de koelkast laten rusten.
- Rol van het deeg een rol van 24 centimeter.
- Snijd stukjes van 1 centimeter.
- Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier.
- Verdeel 9 stukjes op een bakplaat (in verband, dus verspringend).
- Stukjes iets plat drukken met een in de melk gedoopte vork.
- In ± 8 minuten goudbruin gaar bakken.
- Direct lossen anders gaan de koekjes vastzitten op de bakplaat.
Bron: mijn moeder en tante Wies, waar ik het heerlijk vond om als kind deze koekjes te bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten