donderdag 18 oktober 2012

Havermoutkoekjes

Ingrediënten voor lekkere trommel koekjes:
120 gram kristalsuiker
120 gram roomboter
3 gram zout
100 gram bloem
100 gram havermout

Voorbereiding:
·         Oven voorverwarmen op 170°C

Bereiding:
  • Suiker, roomboter en zout door elkaar kneden.
  • Bloem en havermout toevoegen en kort door elkaar kneden.
  • Eventueel het deeg 1 uur in de koelkast laten rusten.
  • Rol van het deeg een rol van 24 centimeter.
  • Snijd stukjes van 1 centimeter.
  • Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier.
  • Verdeel 9 stukjes op een bakplaat (in verband, dus verspringend).
  • Stukjes iets plat drukken met een in de melk gedoopte vork.
  • In ± 8 minuten goudbruin gaar bakken.
  • Direct lossen anders gaan de koekjes vastzitten op de bakplaat.
Tip: eventueel kun je ook nog 30 gram fijn gehakte hazelnoten toevoegen.
Bron: mijn moeder en tante Wies, waar ik het heerlijk vond om als kind deze koekjes te bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten