donderdag 18 oktober 2012

Flensjes

Ingrediënten voor 12 stuks (3pp):
150 gram patentbloem
3 gram zout
350 gram melk
50 gram gesmolten boter
3 eieren

Ingrediënten pecan-karamelsaus:
100 gram suiker
200 ml slagroom
75 gram grof gehakte pecannoten

Bereiding:
  • Bereiding flensjes:
  • Bloem en zout in een schaal met de helft van de melk gladroeren.
  • Als het beslag glad is, de rest van de melk toevoegen.
  • De eieren toevoegen en het beslag goed doorroeren.
  • De gesmolten boter erdoor roeren.
  • Hulpmiddel: 55 gram beslag per flensje.
  • In een niet te hete koekenpan met een klein klontje boter de flensjes aan twee kanten gaar bakken.
  • Bij de volgende flensjes is de boter overbodig.
Bereiding pecan-karamelsaus:
  • Verhit in een steelpan al roerend de suiker tot deze volledig is gesmolten en begint te kleuren
  • Schenk er al roerend de slagroom bij en laat 2 minuten doorkoken
  • Neem het pannetje van het fornuis en meng de pecannoten door de saus.
Tip: al naar gelang de zoete of hartige aard van de flensjes verder afwerken.
Bron: Lerarenopleiding Fontys Hogeschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten