150 gram patentbloem
3 gram zout
350 gram melk
50 gram gesmolten boter
3 eieren
Ingrediënten pecan-karamelsaus:
100 gram suiker
200 ml slagroom
75 gram grof gehakte pecannoten
Bereiding:
- Bereiding flensjes:
- Bloem en zout in een schaal met de helft van de melk gladroeren.
- Als het beslag glad is, de rest van de melk toevoegen.
- De eieren toevoegen en het beslag goed doorroeren.
- De gesmolten boter erdoor roeren.
- Hulpmiddel: 55 gram beslag per flensje.
- In een niet te hete koekenpan met een klein klontje boter de flensjes aan twee kanten gaar bakken.
- Bij de volgende flensjes is de boter overbodig.
Bereiding pecan-karamelsaus:
- Verhit in een steelpan al roerend de suiker tot deze volledig is gesmolten en begint te kleuren
- Schenk er al roerend de slagroom bij en laat 2 minuten doorkoken
- Neem het pannetje van het fornuis en meng de pecannoten door de saus.
Bron: Lerarenopleiding Fontys Hogeschool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten