donderdag 18 oktober 2012

Italiaanse salade

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram aardappelen, schoon gewicht
75 gram wortel, schoon gewicht
75 gram knolselderij, schoon gewicht
75 gram augurk
75 gram ham
40 gram Franse groene boontjes (eventueel haricots verts uit blik)

Dressing
½ eetlepel azijn
1½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 kleine ui, fijngehakt
Peper en zout

Dit recept geeft 500 gram Italiaanse salade

Bereiding:
·         Aardappelen, wortel en knolselderij in julienne snijden (dunne reepjes, zie foto).
·         Eerst de aardappelen in kokend water met zout blancheren, beetgaar maken.
·         Direct afspoelen met koud water en droog maken op een schone theedoek.
·         Daarna in hetzelfde water de knolselderij en wortel blanceren, afspoelen en drogen.
·         Ham, augurk en Franse groene boontjes in julienne snijden.
·         Alle ingrediënten samenvoegen.
·         Peper en zout oplossen in de azijn.
·         Ui, peterselie en olijfolie toevoegen en goed doorroeren.
·         Dressing aan de salade toevoegen.

Tip: naar wens opmaken per bord of schaal
Bron: een mooie klassieker geleerd op het VMBO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten