100 gram hamlappen
100 gram appel, schoon gewicht
200 gram aardappel, schoon gewicht
100 gram augurk
½ liter bouillon van tablet
Dressing
½ eetlepel azijn1½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 kleine ui, fijngehakt
Peper en zout
Klassiek werd de Huzaren salade aangemaakt met mayonaise, peper en zout.
Dit recept geeft 500 gram Huzaren salade
Bereiding:·
- De hamlappen anderhalf uur garen in bouillon en op bord met keukenrol af laten koelen
- Aardappelen, brunoise snijden (kleine blokjes, zie foto).
- De aardappelen in kokend water met zout blancheren, beetgaar maken.
- Direct afspoelen met koud water en droog maken op een schone theedoek.
- Hamlap, augurk en appel brunoise snijden.
- De appel direct met de augurk mengen, dit voorkomt bruinkleuring van de appel.
- Alle ingrediënten samenvoegen.
- Peper en zout oplossen in de azijn.
- Ui, peterselie en olijfolie toevoegen en goed doorroeren.
- Dressing aan de salade toevoegen.
Tip: naar wens opmaken per bord of schaal
Bron: een mooie klassieker geleerd op het VMBO
Geen opmerkingen:
Een reactie posten