donderdag 18 oktober 2012

Huzaren salade

Ingrediënten voor 4 personen:
100 gram hamlappen
100 gram appel, schoon gewicht
200 gram aardappel, schoon gewicht
100 gram augurk
½ liter bouillon van tablet

Dressing
½ eetlepel azijn
1½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 kleine ui, fijngehakt
Peper en zout

Klassiek werd de Huzaren salade aangemaakt met mayonaise, peper en zout.
Dit recept geeft 500 gram Huzaren salade

Bereiding:·         

  • De hamlappen anderhalf uur garen in bouillon en op bord met keukenrol af laten koelen
  • Aardappelen, brunoise snijden (kleine blokjes, zie foto).
  • De aardappelen in kokend water met zout blancheren, beetgaar maken.
  • Direct afspoelen met koud water en droog maken op een schone theedoek.
  • Hamlap, augurk en appel brunoise snijden.
  • De appel direct met de augurk mengen, dit voorkomt bruinkleuring van de appel.
  • Alle ingrediënten samenvoegen.
  • Peper en zout oplossen in de azijn.
  • Ui, peterselie en olijfolie toevoegen en goed doorroeren.
  • Dressing aan de salade toevoegen.

Tip: naar wens opmaken per bord of schaal
Bron: een mooie klassieker geleerd op het VMBO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten