Perenvulling:
6 tot 8 rijpe handperen, geschild in blokjes
25 gram koude roomboter
30 gram suiker
1 vanillestokjes
Crumble:
75 gram koude roomboter in klontjes70 gram suiker
50 gram ontbijtkoek, verkruimeld
50 gram amandelschaafsel, grof gesneden
75 gram bloem
Poedersuiker voor de afwerking
Voorbereiding:
·
De oven voorverwarmen op 175°C.
Bereiding
perenvulling:
·
Verhit de boter in een koekenpan en roer er de
suiker en de zaadjes van het vanillestokje door.· Als de massa lichtbruin is, de peren 4 tot 5 minuten meebakken.
· Af en toe licht roeren, de suiker (inmiddels kandij) moet opgelost zijn.
Bereiding crumble:
·
Meng de ontbijtkoek, amandelen, bloem en suiker.· Voeg de koude boter toe en meng het zover door elkaar dat de boter fijner verdeeld is, maar wel een kruimeldeeg overblijft.
·
Verdeel de perenvulling over 6 ovenschaaltjes en
strooi de crumble erover.
·
Bak de crumble in 25-35 minuten goudbruin af.· Voor serveren bestrooien met poedersuiker
Tip: Eventueel kun je ook de keukenmachine gebruiken voor de crumble. Na toevoegen van de boter de pulse knop gebruiken.
Bron: Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten