vrijdag 19 oktober 2012

Perencrumble

Ingrediënten voor 6 personen:
Perenvulling:
6 tot 8 rijpe handperen, geschild in blokjes
25 gram koude roomboter
30 gram suiker
1 vanillestokjes

Crumble:
75 gram koude roomboter in klontjes
70 gram suiker
50 gram ontbijtkoek, verkruimeld
50 gram amandelschaafsel, grof gesneden
75 gram bloem

Poedersuiker voor de afwerking

Voorbereiding:
·         De oven voorverwarmen op 175°C.

Bereiding perenvulling:
·         Verhit de boter in een koekenpan en roer er de suiker en de zaadjes van het vanillestokje door.
·         Als de massa lichtbruin is, de peren 4 tot 5 minuten meebakken.
·         Af en toe licht roeren, de suiker (inmiddels kandij) moet opgelost zijn.

Bereiding crumble:
·         Meng de ontbijtkoek, amandelen, bloem en suiker.
·         Voeg de koude boter toe en meng het zover door elkaar dat de boter fijner verdeeld is, maar wel een kruimeldeeg overblijft.

·         Verdeel de perenvulling over 6 ovenschaaltjes en strooi de crumble erover.
·         Bak de crumble in 25-35 minuten goudbruin af.
·         Voor serveren bestrooien met poedersuiker

Tip: Eventueel kun je ook de keukenmachine gebruiken voor de crumble. Na toevoegen van de boter de pulse knop  gebruiken.
Bron: Libelle


Geen opmerkingen:

Een reactie posten