vrijdag 19 oktober 2012

Stoofvlees met winterbier

Ingrediënten voor  personen:
600 gram magere runderlappen
Zout en peper
50 gram roomboter
2 uien, gesnipperd
1 flesje donker (winter)bier
1 vers laurierblaadje
2 takjes verse tijm
1 eetlepel appelstroop

Bereiding:

  • Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
  • Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
  • Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
  • Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer drie uur zachtjes gaar.








Tip: lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.
Bron: Landleven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten