600 gram magere runderlappen
Zout en peper
50 gram roomboter
2 uien, gesnipperd
1 flesje donker (winter)bier
1 vers laurierblaadje
2 takjes verse tijm
1 eetlepel appelstroop
Bereiding:
- Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
- Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
- Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer drie uur zachtjes gaar.
Tip: lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.
Bron: Landleven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten