dinsdag 5 januari 2021

Indische Quiche

 Ingrediënten voor 12 punten:

500 gram rundergehakt
100 gram taugé
100 ml crème fraîche
6 plakjes hartig taartdeeg
3 tenen knoflook
4 eieren
1 komkommer
1 prei
1 ui
1 runderbouillonblokje
5 eetlepel ketjap manis
2 theelepel sambal oelek
1 theelepel ketoembar

Voorbereiding:

Verwarm de hete lucht oven voor op 190°C

Bereiding:

  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een scheutje olie even aan 
  • Voeg rundergehakt toe en bak dit al omscheppend mee tot het gehakt bruin is
  • Voeg nu ketjap manis toe, een verkruimeld runderbouillonblokje, ketoembar, sambal oelek en een snuf zout en meng alles goed door elkaar
  • Laat op laag vuur sudderen
  • Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien
  • Maak de taugé schoon en snijd de prei in halve ringen 
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in halve plakjes
  • Voeg de taugé en prei toe aan het gehaktmengsel en bak al omscheppend enkele minuutjes mee
  • Kluts in een kom de eieren met de crème fraîche los en roer de ketjap manis en wat zout door het mengsel
  • Doe bakpapier in een quichevorm en bekleed de bodem en rand met de plakjes hartig taartdeeg, vul met de helft van het gehaktmengsel, voeg nu een laag komkommerplakjes toe en vervolgens de andere helft van het gehakt.
  • Giet het eimengsel over het gehakt. 
  • Plaats nu circa 40 minuten in de oven

Tip: Eet de quiche met komkommer en chilisaus of sambal

Bron: https://smaakmenutie.nl/

Indische quiche recept


Geen opmerkingen:

Een reactie posten