maandag 4 januari 2021

Flammkuchen

Ingrediënten recept 1 (spek-ui):

Flammkuchendeeg uit de koelkast
200 ml crème fraîche
1 rode ui in kleine stukjes
125 gram spekjesreepjes in blokjes gesneden

Ingrediënten recept 2 (champions-gruyère):

Flammkuchendeeg uit de koelkast
200 ml crème fraîche
1 eetlepel bieslook fijn gesneden
5 champignons in dunne plakjes gesneden
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
2 bosui in ringetjes gesneden
75 gram oudere gruyère kaas geraspt

Ingrediënten recept 3 (camembert-mandarijn):

Flammkuchendeeg uit de koelkast
100 ml crème fraîche
100 gram smeerbare camembert
2 mandarijnen in breedte in plakjes gesneden
1 rode ui in kleine stukjes
50 gram camembert in stukjes
125 gram spekjesreepjes in blokjes gesneden

Voorbereiding:

Zet de oven aan op 220 graden
Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier eronder

Bereiding recept 1:

Smeer de crème fraîche over het deeg uit met een lepel, zorg dat het hele deeg bedekt is.
Strooi zowel de uien als de spekjes over het deeg.

Bereiding recept 2:

Meng de crème fraîche met de bieslook en smeer dit over het hele deeg uit met een lepel.
Strooi de champignons - en knoflook plakjes, bosuiringetjes en gruyère over het deeg.

Bereiding recept 3:

Meng de crème fraîche met de smeerbare camembert en smeer dit over het deeg uit met een lepel.
Strooi de uien, stukjes camembert en spekjes over het deeg.
Na het bakken de mandarijn stukjes erover verdelen.

Voor alle recepten: strooi er nog wat zwarte peper en zout naar smaak overheen

Bak de flammkuchen ongeveer 15-20 minuten gaar
Eet smakelijk
Bron: Gelderlander sectie Koken & Eten
Tip: de spekblokjes even knapperig bakken geeft een extra bite aan de flammkuchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten