Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg aardappelen (vastkokend)
250 gram melk
250 gram slagroom
100 gram kaas
1 opengesneden teentje knoflook
peper en zout
beetje nootmuskaat
roomboter
Bereiding gratin:
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Wrijf een ovenschaal in met boter en het open gesneden teentje knoflook.
- Aardappelen schillen, halveren en in dunne plakjes snijden, waarbij de plakjes van de halve aardappel bij elkaar blijven.
- Meng de melk/room, peper, zout en beetje nootmuskaat naar smaak toevoegen.
- De aardappelschijfjes per halve aardappel met de platte zijde naar beneden in de ovenschaal leggen.
- Ei-room mengsel erover gieten.
- Kaas erover strooien
- 45 minuten bakken in de oven (droog bakken).
Tip: Houdt de halve aardappel bij elkaar en serveer er twee op een warm bord met bijvoorbeeld vlees en saus en de gasten zullen smullen!
Bron: Is niet meer te achterhalen, wie weet het?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten