donderdag 30 september 2010

Pommes gratin, een klassieker in de Franse keuken

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg aardappelen (vastkokend)
250 gram melk
250 gram slagroom
100 gram kaas
1 opengesneden teentje knoflook
peper en zout
beetje nootmuskaat
roomboter

Bereiding gratin:

  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Wrijf een ovenschaal in met boter en het open gesneden teentje knoflook.
  • Aardappelen schillen, halveren en in dunne plakjes snijden, waarbij de plakjes van de halve aardappel bij elkaar blijven.
  • Meng de melk/room, peper, zout en beetje nootmuskaat naar smaak toevoegen.
  • De aardappelschijfjes per halve aardappel met de platte zijde naar beneden in de ovenschaal leggen.
  • Ei-room mengsel erover gieten.
  • Kaas erover strooien
  • 45 minuten bakken in de oven (droog bakken).
Tip: Houdt de halve aardappel bij elkaar en serveer er twee op een warm bord met bijvoorbeeld vlees en saus en de gasten zullen smullen!
Bron: Is niet meer te achterhalen, wie weet het?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten