donderdag 30 september 2010

Aardappelsalade, de ècht lekkere

Ingrediënten voor 8 personen:
1 kg aardappelen, geschild in plakjes, gewassen
6 eieren
250 gram bacon
1 rode ui, heel fijn gesneden
1 stengel bleekselderij, kleine blokjes
3 eetlepels mayonaise
200 ml zure room (light)
zout en peper

Bereiding:

  • Ruim water met zout koken en aardappelen in beet gaar koken.
  • Afspoelen met koud water en op schone handdoek laten drogen.
  • Kook de eieren hard en snij ze in niet te kleine blokjes.
  • Bak de bacon uit en laat deze uitlekken op keukenpapier.
  • Als alle ingrediënten zijn afgekoeld, in een schaal door elkaar roeren.
  • Breng op smaak met peper en zout
Tip: een dag van te voren bereiden, zorgt ervoor dat de smaak goed intrekt.      
Bron: met dank aan Tineke en Servaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten