donderdag 30 september 2010

Aardappelsoufflé met kaas, nog niet gemaakt, wie test deze?

Aardappelsoufflé met kaas

Voor 4 personen:
4 grote bloemige aardappelen, geschild en in stukken
4 eieren
50 gram roomboter
120 gram geraspte emmentaler 1 theelepel Provençaalse kruiden
200 ml halfvolle melk
120 gram blauwe kaas
peper en zout

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Kook de aardappels 10 minuten.
  • Scheid de eidooiers van de eiwitten
  • Breng ondertussen de melk aan de kook en haal daarna de melk van het vuur en voeg de eidooiers toe.
  • Verwarm het mengsel heel voorzichtig totdat het mengsel indikt, maar mag niet koken!
  • Voeg de blauwe kaas en de emmentaler toe en laat smelten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de aardappelen en voeg het melkmengsel toe.
  • Meng goed.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de puree.
  • Beboter 4 soufflévormpjes en verdeel de puree over de vormpjes.
  • Zet de soufflés 20 minuten in de oven.
Tip: serveer met een mals stukje gegrild vlees naar keuze en een lekkere salade.          
Bron: een aardappel promotieboekje??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten