Aardappelsoufflé met kaas
Voor 4 personen:
4 grote bloemige aardappelen, geschild en in stukken
4 eieren
50 gram roomboter
120 gram geraspte emmentaler 1 theelepel Provençaalse kruiden
200 ml halfvolle melk
120 gram blauwe kaas
peper en zout
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Kook de aardappels 10 minuten.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten
- Breng ondertussen de melk aan de kook en haal daarna de melk van het vuur en voeg de eidooiers toe.
- Verwarm het mengsel heel voorzichtig totdat het mengsel indikt, maar mag niet koken!
- Voeg de blauwe kaas en de emmentaler toe en laat smelten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de aardappelen en voeg het melkmengsel toe.
- Meng goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de puree.
- Beboter 4 soufflévormpjes en verdeel de puree over de vormpjes.
- Zet de soufflés 20 minuten in de oven.
Tip: serveer met een mals stukje gegrild vlees naar keuze en een lekkere salade.
Bron: een aardappel promotieboekje??
Geen opmerkingen:
Een reactie posten