Ingrediënten voor taartbodem 28 cm:
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bloem
250 gram basterdsuiker
240 gram koude boter, in blokjes
1 ei
1 zakje vanillesuiker
Ingrediënten voor de vulling:
Ingrediënten voor de vulling:
150 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
1 zakje vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
600 g kwark
Voorbereiding:
- Oven voorverwarmen op 180°C
- Lage taartvorm (ca. 28 cm doorsnede) invetten
- Eiwitten klop je het stijfst in een vetvrije kom. Die krijg je door 'm in te wrijven met de uitgeperste citroenhelften.
Bereiding:
- Kneed het bakmeel, de bloem, de basterdsuiker, de boter, het ei en vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 centimeter.
- Splits de 4 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom.
- Roer de eierdooiers om met de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark.
- Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel.
- Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven. Bak de cheesecake in 50 minuten gaar en goudgeel.
- Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je 'm serveert; hij is koud het lekkerst.
Inmiddels al twee keer gegeten bij Martin. Echt een goed recept voor de liefhebber van cheesecake! Dus nu ook opgenomen in mijn eigen receptenboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten