donderdag 30 september 2010

Cheesecake, zoals we hem geproefd hebben in New York

Ingrediënten voor taartbodem 28 cm:
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bloem
250 gram basterdsuiker
240 gram koude boter, in blokjes
1 ei
1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten voor de vulling:
150 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
600 g kwark

Voorbereiding:

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Lage taartvorm (ca. 28 cm doorsnede) invetten
  • Eiwitten klop je het stijfst in een vetvrije kom. Die krijg je door 'm in te wrijven met de uitgeperste citroenhelften.
Bereiding:

  • Kneed het bakmeel, de bloem, de basterdsuiker, de boter, het ei en vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 centimeter.
  • Splits de 4 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom.
  • Roer de eierdooiers om met de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark.
  • Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel.
  • Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven. Bak de cheesecake in 50 minuten gaar en goudgeel.
  • Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je 'm serveert; hij is koud het lekkerst.
Inmiddels al twee keer gegeten bij Martin. Echt een goed recept voor de liefhebber van cheesecake! Dus nu ook opgenomen in mijn eigen receptenboek
Bron: wie weet het?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten