donderdag 30 september 2010

Eend, gekonfijt in olijfolie en valt zo van het bot!

Ingrediënten 4 personen:
4 wilde eendenbouten
2 takjes rozemarijn
2  tenen knoflook
1 liter olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Bestrooi de eendenbouten rondom met peper en zout.
  • Verhit een ruime braadpan en leg de eendenbouten met de huid naar beneden in de pan.
  • Als het vet van de bouten is vrijgekomen verder aan twee kanten mooi bruin bakken.
  • Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en giet er olijfolie op tot de bouten geheel onderstaan.
  • Verwarm het geheel 2 minuten op hoog vuur.
  • Plaats de pan met de bouten 2 uur in een oven van 120°C.
  • Serveer de eendenbouten gegarneerd met een takje rozemarijn.
Tip: heerlijk met rode kool en een prachtig najaar recept.          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten