donderdag 30 september 2010

Flensjes met lente ui, zeebaarsfilet, heilbot en wasabi dressing

Ingrediënten voorgerecht 4 personen:
2 zeebaarsfilets
2 plakjes gerookte heilbot
1 eetlepel crème fraîche light
1 stengel lente ui
2 eetlepels mayonaise
½ theelepel wasabi
1 tomaat
zout
4 afgekoelde flensjes, zie verderop bij de recepten

Bereiding:

  • Hak het wit van de lente ui fijn en roer dit door het beslag.
  • Draai de zeebaarsfilet met de crème fraîche, peper en zout in de keukenmachine fijn.
  • Smeer de visvulling uit op de flensjes.
  • Leg in het midden een plakje gerookte heilbot en rol het flensje op.
  • Stoom de flensjes 6 minuten (in een rekje in de pan boven een laagje kokend water of in de stoomoven).
  • Haal uit de stomer en laat ca. 3 minuten afgedekt rusten.
  • Meng de wasabi met de mayonaise, doe in een spuitzak en teken hiermee mooie strepen op de borden.
  • Snij de flensjes schuin in plakjes en leg op ieder bord 3 stukjes.
  • Garneer met de tomaat en schuin gesneden stukjes lente ui van 1 cm.
Tip: heerlijk licht verteerbaar voorgerecht.        
Bron: Het Kook College Kook College

Geen opmerkingen:

Een reactie posten