Ingrediënten voorgerecht 4 personen:
2 zeebaarsfilets
2 plakjes gerookte heilbot
1 eetlepel crème fraîche light
1 stengel lente ui
2 eetlepels mayonaise
½ theelepel wasabi
1 tomaat
zout
4 afgekoelde flensjes, zie verderop bij de recepten
4 afgekoelde flensjes, zie verderop bij de recepten
Bereiding:
- Hak het wit van de lente ui fijn en roer dit door het beslag.
- Draai de zeebaarsfilet met de crème fraîche, peper en zout in de keukenmachine fijn.
- Smeer de visvulling uit op de flensjes.
- Leg in het midden een plakje gerookte heilbot en rol het flensje op.
- Stoom de flensjes 6 minuten (in een rekje in de pan boven een laagje kokend water of in de stoomoven).
- Haal uit de stomer en laat ca. 3 minuten afgedekt rusten.
- Meng de wasabi met de mayonaise, doe in een spuitzak en teken hiermee mooie strepen op de borden.
- Snij de flensjes schuin in plakjes en leg op ieder bord 3 stukjes.
- Garneer met de tomaat en schuin gesneden stukjes lente ui van 1 cm.
Tip: heerlijk licht verteerbaar voorgerecht.
Bron: Het Kook College Kook College
Geen opmerkingen:
Een reactie posten