donderdag 30 september 2010

Gehaktballen, lekker sappig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels gefrituurde uitjes uit pot
400 gram rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
4 gram zout (1% van het vleesgewicht)
1 eetlepel ketjap manis
1 volle theelepel mosterd
2 volle theelepels paprika poeder
150 gram vloeibare margarine
300 ml heet water

Bereiding:
  • Meng de knoflook en de sjalotjes met het gehakt.
  • Voeg het ei, de paneermeel, zout en de kruiden toe.
  • Kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Verdeel het in 4 porties en draai er de ballen van.
  • Verhit de margarine in een koekenpan en bak de ballen rondom bruin.
  • Bak de gehaktballen op kleur rondom
  • Voeg het hete water toe en met deksel in 20 minuten gaar braden.
Tip: wanneer er wit van de eiwitten zichtbaar worden is de gehaktbal gaar         
Basis: AH Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten