donderdag 30 september 2010

Soep, romige shii-take: een toppertje!

Ingrediënten voor 6 personen:
200 gram shii-take
75 gram fijn gehakt ui
40 gram boter
1,2 liter krachtige kippenbouillon
125 ml crème fraîche
1/6 bosje fijn gehakte kervel
20 gram boter
6 soepbroodjes
     
Bereiding:
  • Snijd ¾ van de shii-take in kleine stukjes en de rest in plakjes.
  • Doe de boter in de kookpan en laat dit uitbruisen, maar niet kleuren.
  • Fruit hier in de fijn gehakte uitjes en de in kleine stukjes gesneden shii-take.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken.
  • Voeg de bouillon erbij en breng deze aan de kook en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de plakjes shii-take gedurende 5 minuten in de boter tot ze iets gekleurd zijn.
Tip: uitserveren in voorverwarmde borden en verdeel hierover de plakjes shii-take en bestrooi met wat gehakte kervel. Natuurlijk met een mals soepbroodje.         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten