Ingrediënten voor 6 personen:
200 gram shii-take
75 gram fijn gehakt ui
40 gram boter
1,2 liter krachtige kippenbouillon
125 ml crème fraîche
1/6 bosje fijn gehakte kervel
20 gram boter
6 soepbroodjes
Bereiding:
- Snijd ¾ van de shii-take in kleine stukjes en de rest in plakjes.
- Doe de boter in de kookpan en laat dit uitbruisen, maar niet kleuren.
- Fruit hier in de fijn gehakte uitjes en de in kleine stukjes gesneden shii-take.
- Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken.
- Voeg de bouillon erbij en breng deze aan de kook en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de plakjes shii-take gedurende 5 minuten in de boter tot ze iets gekleurd zijn.
Tip: uitserveren in voorverwarmde borden en verdeel hierover de plakjes shii-take en bestrooi met wat gehakte kervel. Natuurlijk met een mals soepbroodje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten