donderdag 30 september 2010

Spaanse boerenkoolsoep (Caldo verde)

Soep voor 6 personen:
3 eetlepels olijfolie
250 gram chorizo (stukje) in blokjes
1 grote ui, grof gesnipperd
500 gram kruimige aardappelen, geschild in blokjes
1 pak panklare boerenkool (300 gram)
1,5 liter kippenbouillon (van tablet)
1 theelepel tabasco
     
Bereiding soep:

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje met keukenpapier en laat de blokjes uitlekken.
  • Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig en laat het vet uitlekken op een ander bord met keukenpapier.
  • Breng in een grote pan de bouillon aan de kook.
  • Schep de aardappelblokjes, boerenkool en de ui in de pan.
  • Breng het geheel weer aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Tip: Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.
Bron: Allerhande.

1 opmerking:

  1. Wat een heeeeeeerlijke soep is dit zeg! Vanmiddag gegeten bij Peter en Sandra. Echt toppiejoppie! :-)
    Enneh, Peet, dank voor de credits. Binnenkort weer eens bij mij eten? Dan schotel ik jullie weer eens een nieuw recept voor.
    x Marielle

    BeantwoordenVerwijderen