donderdag 28 oktober 2010

Chinese tomaten-kippen soep, zoals bij de Chinees

Ingrediënten voor 10 personen:
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels azijn
4 eetlepels appelmoes
2 eetlepels suiker
1 afgestreken theelepel sambal oelek
1 theelepel brandtal
1 blikje tomatenpuree
4 teentjes knoflook
2 kipfilets
1 pak tomatensap
6 kippenbouillonblokjes
2 liter water
60 gram mihoen (zeker niet meer, anders wordt de soep te dik)
2 eieren

Bereiding soep:

  • Alle lepels samenvoegen met tomatenpuree en knoflook
  • Iets verwarmen.
  • Bouillonblokjes en water toevoegen.
  • Al roerend het tomatensap en water toevoegen en verhitten.
  • Kipfilet toevoegen en 15 minuten laten meekoken, eruit halen en iets laten afkoelen.
  • Kip in repen van 2 cm snijden, losmaken met de handen (ontstaan draden) en toevoegen.
  • Mihoen iets fijnknijpen en toevoegen.
  • Ei loskloppen en al roerend héél voorzichtig erbij gieten
  • 10 minuten door laten koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten