Ingrediënten voor 10 personen:
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels azijn
4 eetlepels appelmoes
2 eetlepels suiker
1 afgestreken theelepel sambal oelek
1 theelepel brandtal
1 blikje tomatenpuree
4 teentjes knoflook
2 kipfilets
1 pak tomatensap
6 kippenbouillonblokjes
2 liter water
2 liter water
60 gram mihoen (zeker niet meer, anders wordt de soep te dik)
2 eieren
Bereiding soep:
- Alle lepels samenvoegen met tomatenpuree en knoflook
- Iets verwarmen.
- Bouillonblokjes en water toevoegen.
- Al roerend het tomatensap en water toevoegen en verhitten.
- Kipfilet toevoegen en 15 minuten laten meekoken, eruit halen en iets laten afkoelen.
- Kip in repen van 2 cm snijden, losmaken met de handen (ontstaan draden) en toevoegen.
- Mihoen iets fijnknijpen en toevoegen.
- Ei loskloppen en al roerend héél voorzichtig erbij gieten
- 10 minuten door laten koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten