Voor 4 personen:
4 magere kalfslappen voor schnitzels
bord met bloem
bord met 2 losgeklopte eieren
bord met ½ om ½ geraspte kaas/paneermeel
peper uit de molen
zout
boter
1 ui
Bereiding schnitzels:
- Kalfslappen droog deppen.
- Bestrooien met peper en zout.
- Beide zijden door de bloem halen.
- Beide zijden door de ei halen
- Beide zijden door de geraspte kaas/paneermeel.
- Bakken in de boter (heet starten en op half hoog vuur bruin bakken).
- Bereiding gefrituurde uien:
- Uien in halve ringen snijden.
- Door de bloem halen en overtollige bloem er vanaf schudden.
- Frituren op 175°C totdat ze goudbruin zijn.
Tip: Serveren met een lekkere stevige saus en heerlijk op zondag met bord op schoot TV kijken!
Bron: wie het weet…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten