donderdag 28 oktober 2010

Kalfs schnitzel met gefrituurde ui

Voor 4 personen:
4 magere kalfslappen voor schnitzels
bord met bloem
bord met 2 losgeklopte eieren
bord met ½ om ½ geraspte kaas/paneermeel
peper uit de molen
zout
boter
1 ui

Bereiding schnitzels:

  • Kalfslappen droog deppen.
  • Bestrooien met peper en zout.
  • Beide zijden door de bloem halen.
  • Beide zijden door de ei halen
  • Beide zijden door de geraspte kaas/paneermeel.
  • Bakken in de boter (heet starten en op half hoog vuur bruin bakken).
  • Bereiding gefrituurde uien:
  • Uien in halve ringen snijden.
  • Door de bloem halen en overtollige bloem er vanaf schudden.
  • Frituren op 175°C totdat ze goudbruin zijn.
Tip: Serveren met een lekkere stevige saus en heerlijk op zondag met bord op schoot TV kijken!
Bron: wie het weet…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten