Ingrediënten voor 6 personen
Deel 1
40 gram boter
50 gram bloem
1 teentje knoflook geperst
2 volle eetlepels Hindoestaanse Massala kerrie
Deel 2
1,5 liter koud water
1 pak honig bouillonsoep
scheut kookroom
Deel 3
1 ui in stukjes gesneden
125 gram gehakt
½ tablet kruiden bouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- De ui aanbakken in de olijfolie.
- Het gehakt toevoegen en ook aanbakken.
- Ui en gehakt uit laten lekken op keukenpapier.
- Boter en knoflook uitbruizen.
- Bloem erdoor roeren (roux) en 3 minuten garen.
- Kerrie toevoegen.
- Het water in delen toevoegen en goed roeren, let op klontjes.
- Als de massa kookt, de bouillonsoep, ui/gehakt mengsel, bouillonblokje en room toevoegen.
- 5 minuten laten koken.
Tip: als de roux niet goed gaar is, ontstaat een melige smaak.
Bron: lerarenopleiding PTH en de lievelingssoep van Sandra
Geen opmerkingen:
Een reactie posten