donderdag 28 oktober 2010

Indische kerriesoep

Ingrediënten voor 6 personen
Deel 1
40 gram boter
50 gram bloem
1 teentje knoflook geperst
2 volle eetlepels Hindoestaanse Massala kerrie

Deel 2
1,5 liter koud water
1 pak honig bouillonsoep
scheut kookroom

Deel 3
1 ui in stukjes gesneden
125 gram gehakt
½ tablet kruiden bouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • De ui aanbakken in de olijfolie.
  • Het gehakt toevoegen en ook aanbakken.
  • Ui en gehakt uit laten lekken op keukenpapier.
  • Boter en knoflook uitbruizen.
  • Bloem erdoor roeren (roux) en 3 minuten garen.
  • Kerrie toevoegen.
  • Het water in delen toevoegen en goed roeren, let op klontjes.
  • Als de massa kookt, de bouillonsoep, ui/gehakt mengsel, bouillonblokje en room toevoegen.
  • 5 minuten laten koken.
Tip: als de roux niet goed gaar is, ontstaat een melige smaak.    
Bron: lerarenopleiding PTH en de lievelingssoep van Sandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten