dinsdag 26 oktober 2010

Geitenkaas rolletjes met sesam en abrikoos, een lekkere amuse

Ingrediënten voorgerecht 8 amuses:
1 bosuitje
1 theelepel olijfolie
2 eetlepels sesamzaad
75 g zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc)
2 gedroogde abrikozen

Bereiding:

  • Verhit de grillpan.
  • Bestrijk het bosuitje met olie en gril het in 2-3 minuten rondom gaar.
  • Snijd het groen in acht stukken.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord. 
  • Vorm van de geitenkaas een rolletje dat twee vingerbreedtes dik is.
  • Rol dit rolletje door het sesamzaad en snijd het in acht plakjes.
  • Leg acht eetlepels klaar.
  • Snijd de abrikozen in reepjes.
  • Leg op iedere lepel een plakje geitenkaas, wat reepjes abrikoos en een stukje bosui.
Tip: gewoon lekker genieten!    
Bron: ah.nl/recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten