Voor 8 personen obliehoorntjes:
80 gram poedersuiker
80 gram bloem (gezeefd)
80 gram roomboter (gesmolten)
40 gram amandelschaafsel (fijngehakt)
90 gram eiwitten
sorbetijs in 2 smaken
vers fruit in diverse kleuren
garnituur (bv. een druivenblad of poedersuiker)
Karamel:
200 gram basterdsuiker
scheut slagroom
Bereiding obliehoorntjes:
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Klop de eiwitten met de suiker tot het schuimig is.
- Meng de eiwitten met de gezeefde bloem.
- Voeg de gesmolten boter en de amandelpoeder toe.
- Verdeel het beslag in 8 rondjes van Ø 12 cm. op 2 gesmeerde bakplaten.
- Bak de hoorntjes plaat na plaat 3 a 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Direct uit de oven halen en om vormen tot een hoorntje.
Bereiding karamel:
- Smelt een beetje basterdsuiker totdat deze goudbruin is in een pan met dikke bodem.
- Voeg telkens een beetje basterdsuiker toe en roer met een spatel net zolang totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn en de kleur weer goudbruin is.
- Herhaal dit totdat alle suiker op is.
- Blussen met een scheut slagroom en doorroeren totdat een egale massa ontstaat op een laag vuur.
- Controleer de dikte door een druppel op een lepel te laten vallen en als deze koud laten worden.
- Net zo vaak herhalen door slagroom toe te voegen totdat er na afkoelen een smeuige karamel over blijft.
- Van het vuur halen en af laten koelen.
Bereiding hoorn des overvloed:
- Hoorn op bord leggen en versfruit in kleine stukjes snijden.
- Verdeel het diverse verse fruit over het bord en vul de obliehoorntjes met sorbetijs.
- Breng het overige garnituur aan.
- Serveren maar!
Tip: Let op de kleur combinaties van dit gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten