donderdag 28 oktober 2010

Knoflook- en knoftzikisaus (de magere variant bedacht door Masha)

Ingrediënten knoflooksaus
250 gram mayonaise
3 volle eetlepels yoghurt
3 eetlepels koffiemelk
3 teentjes knoflook uitgeperst
klein bosje bieslook fijngesneden
peper
zout

Ingrediënten knoftzikisaus
1 komkommer
150 gram magere kwark
½ dl koksroom
1 theelepel citroensap
1 theelepel olijfolie
2 teentjes knoflook uitgeperst
2 eetlepels fijngesneden dille
peper
zout

Bereiding knoflooksaus:

  • Alle ingrediënten bij elkaar in een kom en door elkaar roeren.
  • 24 uur in de koeling laten staan.
  • Indien de saus te stijf is, nog wat afslappen met koffiemelk.
  • Eventueel nog verder op smaak brengen met peper (voorzichtig zijn met zout, is snel te veel)
Bereiding knoftzikisaus

  • Schil de komkommer en rasp de komkommer grof en meng er een eetlepel zout door.
  • Schep het mengsel in een zeef en hang deze boven een kom.
  • Dek de zeef af met plastic folie en leg er een zwaar gewicht op.
  • Zet de komkommer 30 minuten koel weg.
  • Maak de saus door de slagroom stijf te kloppen en vermeng deze met de kwark.
  • Voeg de knoflook, dille en olijfolie toe.
  • Spoel de komkommer af onder de kraan en laat het goed uitlekken.
  • Meng de komkommer met de saus.
  • Breng de knoftziki op smaak met peper en zout.
Tip: Bij voorkeur op kamer temperatuur serveren en laat je partner het ook eten. Anders wordt het slapen op de bank…
Bron: zelf ontwikkeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten