Ingrediënten ui-knoflook mengsel:
2 uien ragfijn gesneden
12 teentjes knoflook uitgeperst
25 gram roomboter
1 glas droge witte wijn
Overige ingrediënten kruidenboter:
250 gram roomboter (20°C)
250 gram bleu band smeermargarine (20°C)
scheutje room
aromat
1 handje fijn gehakte groene kruiden (tijm, rozemarijn, marjolein, peterselie, bieslook).
peper
Bereiding ui-knoflook mengsel:
- Boter in pan en verhitten zonder bruin kleuren.
- Ui en knoflook toevoegen en glazig laten worden.
- Blussen met witte wijn en tot 1/3 in laten dampen.
- Af laten koelen.
Bereiding kruidenboter:
- Boter en margarine luchtig kloppen.
- Alle overige grondstoffen en ui-knoflook mengsel toevoegen en glad draaien.
- Let op: niet te zout maken omdat de smaak van zout laat vrij komt!
Tip: Altijd op kamer temperatuur serveren. Wat over is kan ingevroren in kleine bakjes en naar behoefte uithalen.
Bron: als dank van geleerd John na het helpen met een kleine verbouwing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten