Vlees:
300 gram hamlappen kleine blokjes gesneden
150 gram ontbijtspek
2 eetlepels olijfolie
Rijst:
Rijst:
300 gram rijst in zout gekookt volgens verpakking
Groente en kruiden:
1 grote ui in stukjes gesneden
2 stronken prei, gewassen in halve ringen
2 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels olijfolie
1 kruidenbouillon blokje
1 volle eetlepel paprikapoeder
½ theelepel trassi
3 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels ketjap manis
Bereiding nasi:
- Spek bakken in de olijfolie, vlees toevoegen en op kleur bakken.
- Ui en knoflook goudgeel bakken in olijfolie, nog even de prei meebakken.
- Vlees en alle kruiden bij de ui/prie en 5 minuten laten trekken.
- Als rijst klaar is, groente en kruiden toevoegen en goed mengen.
Tip: heerlijk met sate en kroepoek. Kruiden en groente zijn eventueel eerder klaar te maken, rijst wel vers koken.
Bron: van de groenteman die leverde aan de croissanterie waar ik werkte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten