donderdag 28 oktober 2010

Nasi, gewoon lekker

Vlees:
300 gram hamlappen kleine blokjes gesneden
150 gram ontbijtspek
2 eetlepels olijfolie
Rijst:
300 gram rijst in zout gekookt volgens verpakking         

Groente en kruiden:
1 grote ui in stukjes gesneden
2 stronken prei, gewassen in halve ringen
2 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels olijfolie
1 kruidenbouillon blokje
1 volle eetlepel paprikapoeder
½ theelepel trassi
3 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels ketjap manis

Bereiding nasi:

  • Spek bakken in de olijfolie, vlees toevoegen en op kleur bakken.
  • Ui en knoflook goudgeel bakken in olijfolie, nog even de prei meebakken.
  • Vlees en alle kruiden bij de ui/prie en 5 minuten laten trekken.
  • Als rijst klaar is, groente en kruiden toevoegen en goed mengen.
Tip: heerlijk met sate en kroepoek. Kruiden en groente zijn eventueel eerder klaar te maken, rijst wel vers koken.
Bron: van de groenteman die leverde aan de croissanterie waar ik werkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten