donderdag 28 oktober 2010

Pasta met krokante salami en champignons

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram ravioli quattre fromage
125 gram salami, in reepjes
250 gram champignons, in partjes
100 ml witte wijn
125 ml crème fraîche light
50 gram rucola

Bereiding:
  • Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Giet de pasta af en laat hem in een vergiet uitlekken.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de reepjes salami knapperig uit.
  • Schep ze uit de pan en laat ze kort op een bord met keukenpapier uitlekken.
  • Bak in het bakvet de champignons 5 minuten.
  • Voeg de wijn en de crème fraîche toe en verwarm 2-3 minuten op laag vuur, tot de saus warm en gebonden is.
  • Schep de ravioli erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep de rucola op 2 borden, schep daarop de ravioli en garneren met plukken salami.
Tip: geen wijnliefhebber? Vervang de wijn door kippenbouillon.  
Bron: natuurlijk weer een heerlijk recept van Mariëlle (eet zij alleen maar pasta?) en ah.nl. Daarna aangepast, b.v. penne vervangen door ravioli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten