donderdag 28 oktober 2010

Verse pesto

Ingrediënten voor 8 personen:
½ teentje knoflook
6 flinke handen verse basilicumblaadjes fijn gehakt.
zeezout
2 handjes pijnboompitten heel licht geroosterd
2 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas
extra vergine olijfolie
vers gemalen zwarte peper
evt. druppeltje citroenrasp
     
Bereiding pesto:

  • Wrijf de knoflook en het basilicum met een mespunt zout in de vijzel met stamper of gebruik een staafmixer.
  • Neem wat meer knoflook als je wilt, maar Jamie vindt dit voldoende.
  • Doe de pijnboompitten erbij en wrijf of pureer die ook.
  • Doe het mengsel in een kom en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe.
  • Roer het voorzichtig door en voeg dan zoveel olie toe dat alles net bindt en de saus een mooie gladde, dikke substantie heeft.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en vervolgens de overgebleven kaas.
  • Schenk er nog wat olie bij en proef op smaak.
  • Blijf wat meer kaas en olie toevoegen tot je tevreden bent met de smaak en dikte.
  • Als laatste kan er een druppeltje citroenrasp bij. echt nodig is dat niet.
Tip: Het geheim is te blijven proeven en kaas en olie toe te voegen tot je een halfnat maar stevig mengsel hebt.
Bron: Jamie Oliver; JAMIE, De basis van het koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten