Ingrediënten voor 8 personen:
½ teentje knoflook
6 flinke handen verse basilicumblaadjes fijn gehakt.
zeezout
2 handjes pijnboompitten heel licht geroosterd
2 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas
extra vergine olijfolie
vers gemalen zwarte peper
evt. druppeltje citroenrasp
Bereiding pesto:
- Wrijf de knoflook en het basilicum met een mespunt zout in de vijzel met stamper of gebruik een staafmixer.
- Neem wat meer knoflook als je wilt, maar Jamie vindt dit voldoende.
- Doe de pijnboompitten erbij en wrijf of pureer die ook.
- Doe het mengsel in een kom en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe.
- Roer het voorzichtig door en voeg dan zoveel olie toe dat alles net bindt en de saus een mooie gladde, dikke substantie heeft.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en vervolgens de overgebleven kaas.
- Schenk er nog wat olie bij en proef op smaak.
- Blijf wat meer kaas en olie toevoegen tot je tevreden bent met de smaak en dikte.
- Als laatste kan er een druppeltje citroenrasp bij. echt nodig is dat niet.
Tip: Het geheim is te blijven proeven en kaas en olie toe te voegen tot je een halfnat maar stevig mengsel hebt.
Bron: Jamie Oliver; JAMIE, De basis van het koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten