donderdag 28 oktober 2010

Rijst met lekkers in ketjapsaus (ook vega)

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram rijst
250 gram bamigroenten
2 grote tenen knoflook
2 schnitzellapjes ongepaneerd
2 eetlepels olijfolie
120 gram heet water
60 gram chilli sauce sweet (Thais)
60 gram ketjap asin
2 theelepels tapiocameel
zout

Vegatarisch: ingrediënten voor 3 personen:
225 gram rijst
375 gram bamigroenten
3 grote tenen knoflook
200 gram vegetarische wokreepjes
3 eetlepels olijfolie
180 gram heet water
90 gram chilli sauce sweet (Thais)
90 gram ketjap asin
3 theelepels tapiocameel
zout

Bereiding:
  • Doe de rijst in ruim kokend water met zout en kook het in 10 minuten gaar.
  • Snij de schnitzellapjes heel dun (de vegatarische reepjes dunnere reepjes van maken) en bak deze met de geperste knoflook aan in de olijfolie.
  • Haal het vlees/vega uit de pan en roerbak de groente in het restant van de olie.
  • Voeg het vlees/vega, water, chilli sauce en ketjap toe.
  • Als de massa zachtjes pruttelt, de met water aangemaakte tapioca al roerend toevoegen.
  • 1 minuut laten pruttelen en eet smakelijk.
Tip: lekker met kroepoek en is eenvoudig, goedkoop en snel te maken.
Bron: zelf ontwikkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten