donderdag 28 oktober 2010

Rijst met runderreepjes en spitskool, mager en gezond

Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram rijst
1 limoen schoongeboend
150 gram biefreepjes of varkenshaas reepjes of vega kipstuckjes
250 gram broccoli
3 eetlepels sesamolie
4 teentjes knoflook
1 cm verse gember geraspt
1/2 spitskool in dunne repen en harde kern niet mee snijden
5 eetlepels sojasaus

Bereiding:

  • Rasp de schil dun van een ½ limoen en pers de vrucht uit.
  • Schep in een kom de vlees reepjes om met 2 eetlepels limoensap en wat zout.
  • Laat ze 5 minuten staan.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes met de gember 5-6 minuten.
  • Schep ze op een bord.
  • Roerbak de spitskool, geperste knoflook en de broccoli 2-3 minuten in dezelfde wok tot de spitskool begint te slinken.
  • Schep het vlees met de limoenrasp en de sojasaus en het resterende limoensap door de groenten en warm het gerecht nog 2-3 minuten door.
  • Serveer in wijde kommen met de rijst.
Tip: eventueel de verse gember vervangen door gemberpoeder, deze is minder dominant.          
Bron: ah.nl/recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten