Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram rijst
1 limoen schoongeboend
150 gram biefreepjes of varkenshaas reepjes of vega kipstuckjes
250 gram broccoli
3 eetlepels sesamolie
4 teentjes knoflook
4 teentjes knoflook
1 cm verse gember geraspt
1/2 spitskool in dunne repen en harde kern niet mee snijden
5 eetlepels sojasaus
Bereiding:
- Rasp de schil dun van een ½ limoen en pers de vrucht uit.
- Schep in een kom de vlees reepjes om met 2 eetlepels limoensap en wat zout.
- Laat ze 5 minuten staan.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
- Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes met de gember 5-6 minuten.
- Schep ze op een bord.
- Roerbak de spitskool, geperste knoflook en de broccoli 2-3 minuten in dezelfde wok tot de spitskool begint te slinken.
- Schep het vlees met de limoenrasp en de sojasaus en het resterende limoensap door de groenten en warm het gerecht nog 2-3 minuten door.
- Serveer in wijde kommen met de rijst.
Tip: eventueel de verse gember vervangen door gemberpoeder, deze is minder dominant.
Bron: ah.nl/recepten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten